LED Xenon Halogen extraljus

Det är vanligt att byta till Xenon extraljus efter att du har bytt till extralampor med Halogen. Istället för halogen använder sig dessa extraljus av gasen med samma namn – Xenon. När xenon passerar den den elektriska laddningen resulterar detta i att dessa lampor kan brännas mycket ljusare än halogenlampor, vilket i sin tur sparar effektivitet och förbättrar sikt och synlighet. Xenon är vanligtvis ljusare än lysdioder och halogener, men Xenon brukar vara lite mer ömtåliga, samtidigt som de inte är lika hållbarasom lysdioder. Detta innebär att xenon extraljus måste bytas ut merfrekvent än lysdioder och med Xenon så finns det risker att lamporna förbrukas tidigare än exempelvis vanliga lampor.Extraljus & LED-belysning - DSM LED-Light Bar Giga 41" Curved - RAM 1500,  2013-19 | Led light bars, Bar lighting, Lights

Med Xenon så blir det dock stor skillnad i jämförelse med halogen extraljus och beroende på vad du är ute efter, så kan du välja en ljuskvalitet som passar dina önskemål. Som med alla lampor, så finns det risk att Xenon kan börja brännas vid lägre eller högre temperaturer och när de ska förbrukas, så ändrar vissa modeller färg på ljuset. I många fall är det så att led teknologin är ett rimligare val för både kortvarig och långvarig användning.Många väljer att uppgradera till xenon extraljus, men det är ändå väldigt många av dem som använder det, somså småningom kommer att byta till led extraljus. Även om Extraljus xenon är skarpare och mer effektiv än halogen, så är problem över tid oundvikligt. Även om man hittar billiga xenon extraljus så kan det bli en dyr resa framöver. Om du har en stor budget och letar efter ett skarpt, menkortvarigt extraljus, så kanske du ska övervägaXenon. Är du dock på jakt efter ett långvarigare alternativ, såbör du investera i ett extraljus med LED.

LED ljus

Eftersom led extraljus för bil ännu inte är standard får du som bilägare valmöjligheten att installera det på din bil. Detta kan du göra antingen själv eller på en verkstad. LED-ljus är flera små lysdioder som avger ett starkt ljus med en väldigt låg energiförbrukning och som avger lägre utsläpp. Den elektriska belastningen på en bilhar idag blivit en viktig fråga och ett led i rätt riktning är användandet av LED. LED för bilar har en långlivslängd och lysdiodernainuti LED lampan har en driftlängd på upp till 100 000 timmar, men vissa modeller har högre siffror än så. De avgörande faktorerna för lampans livslängdberor på hur designen av lyktan ser ut och hur effektivt den avleder hetta.

LED lampor är väldigt känsliga för värmeutveckling och detta kan faktisktförkorta lampans livslängd med upp till hela 80 procent. Utvecklingen har gått framåt gällande tillverkandet av LED lamporna, vilket gör att de idag ofta håller längre än de gjorde för bara ett par år sedan.Den tidigare nämnda lysdioden är en halvledare som skapar ljus när ström passerar genom den och fungerar enbart när ström flyter i en riktning. Eftersom det krävs relativt lite ström för att lysa upp en lysdiod, så är energin som överförs från batteriet mindre än den energi som krävs för att driva exempelvisxenon eller halogen-lampor.

Extralampa Xenon

Vad är då bäst? Extraljus led eller xenon. Lampor med Halogen ärvanligastute på vägarna, men det är inte långt ifrån att LED börjar ta ikapp. Extraljus led har många fördelar när det jämförs med Xenon lampor. LED blir billigare och billigare minskar varje år, vilket gör att mångaväljer att uppgradera sina extraljus till LED. Extraljus LED använder ett antal ljusemitterande dioder för att skicka elektricitet från ditt fordon till ljus med betydligt högre effektivitet än Xenon och Halogen.Strömmen överförs från katod till anod som skickas genom ett ett material som inte är fullständigt ledande. Halvledaren avger sedan fotoner, som sedan lyser upp vägen framför föraren och bidrar till bättre sikt. Hur väls kött värmen är, kan avgöra att livslängden på dina extraljus blir längre eller kortare, dåLED största fiende är allt för hög värme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *